zaterdag, 22 juni 2019 08:45

Heksentocht kleuter 

 
De Heksenfeesten in ons dorp komen terug in zicht. Tijd om ook onze kleuters stilaan op te leiden tot (mini-) heksen. Ouders en grootouders konden zich vooraf inschrijven om mee te doen aan de tocht (meer dan 50 inschrijvingen) . De juffen verdeelden hen in 2 groepen: 
- heksen die met de kleuters op tocht gaan en heksen zoeken die verstopt zitten in Beselare.  
- heksen die verstopt zitten in Beselare en een opdracht uitvoeren
De ouders/grootouders verzamelden zich op school, verkleedden en schminkten zich als heks. De kleuters wisten van niets en zagen tot hun verbazing bekende heksen opduiken op de speelplaats. 
 
Alle kleuters werden verdeeld in 8 groepjes . Samen met 3 of 4 heksen gingen ze op speurtocht door Beselare, aan de hand van een plannetje. Bij elke opdracht die ze goed uitvoerden, verdienden ze een streepje op hun "heksenkaart". Alle opdrachten uitgevoerd = echte heks geworden. En om zo'n echte heks te worden moesten ze op deze manier 'bewijzen':
 
- zich wegen op de weegschaal (zijn ze een heks of niet) en een tekening kleuren + rond het beeld van de heks dansen en het Sefalied zingen. (markt)
 
- in de heksentuin 4 kriebeldieren zoeken voor in de heksensoep
 
- evenwichtparcours afleggen bij het schutterslokaal
 
- op loopklossen een parcours afleggen (parking Neerhof)
 
- bezemwerpen bij de sporthal
 
- proefopdracht (honing, suiker, zout en citroensap) (O.C.)
 
- heksenverhaal beluisteren en heksendrankje drinken (kerk)
 
- appeltje eten bij 'Au beau jardin'
 
Als afsluit kwamen we terug samen op de speelplaats waar alle helpende heksen in het midden van de heksenkring verzamelen. Alle kleuters en helpende juffen zingen en dansen het lied van Sefa. 
Het mag gezegd en gezongen worden: "In het schone Beselare...". Wat een prachtige samenwerking tijdens deze topnamiddag. 
 
 
   
 
Meer foto's vindt u op de webpagina's van de klassen.