Tweede leerjaar B

Foto's Tweede leerjaar B

Blog Tweede leerjaar B

maandag, 07 januari 2019 11:21

LEKKER kokkerellen

In het wero-thema 'LEKKER, DAT LUST IK WEL!' leerden we al heel wat over voeding. We weten nu dat onze voedingsgewoonten een belangrijke rol spelen voor onze gezondheid., Maar niet alleen dat... Ook voldoende bewegen en voldoende rusten zijn van groot belang!

We ontdekten dat niet iedereen dezelfde voedingsgewoonten heeft. In sommige culturen wordt er gegeten met stokjes, anderen eten met hun vingers, nog anderen eten uit een grote gezamenlijke pot..

Vandaag mochten we ook zelf aan de slag om iets te koken. We werkten in groepjes en maakten couscous (Noord-Afrika) met rozijntjes en komkommer, munt-citroen-limonade en wraps met kruidenkaas en hesp.

Eerst zorgen dat onze handen proper zijn, de taakjes en ingrediënten verdelen, voorzichtig met de messen, koken, opruimen, afwassen en ... proeven.

Heerlijk hoor!

   

 

vrijdag, 21 december 2018 15:14

Kerst: een tijd van warmte, gezelligheid, pakjes en plezier!

Kerstperiode... een tijd van warmte, licht in de duisternis, gezellig samen zijn, denken aan Jezus, waardering voor anderen...

En ook een beetje cadeautjestijd...

De juf trok voor iedereen willekeurig een naam van een klasgenootje. Zo mochten we een klasgenootje verwennen met een klein cadeautje.

We leren er de ander misschien wat beter door kennen, ontdekken wat anderen leuk vinden, voelen aan hoe het voelt om iemand te verwennen en om verwend te worden...

Allemaal blije gezichtjes bij de kerststal en de kerstboom!

 

vrijdag, 21 december 2018 12:54

Aan tafel met de grootouders

In de lessen wereldoriëntatie werken we aan het thema 'LEKKER'. Daarin bekijken we het heel ruim. Welke rol speelt voeding voor onze gezondheid, hoe gaan we aan tafel, tafelmanieren, de voedingsdriehoek, ons gebit verzorgen, voedsel hier en in andere landen,...

Omdat 'eten' ook een manier is om dichter bij elkaar te komen leek de kerstperiode een uitstekend moment om samen aan tafel te gaan met de grootouders.

We hebben genoten van het gezellig samenzijn, de leuke babbels, het heerlijke ontbijt, het samen opruimen en de ontspannende gezelschapsspelletjes achteraf.

Echt voor herhaling vatbaar!