Vierde leerjaar

Foto's Vierde leerjaar

Blog Vierde leerjaar

Urbanus

Zoals u wellicht vernomen hebt, heeft klas 4 deelgenomen aan een scholenwedstrijd, georganiseerd door het Stripmuseum uit Brussel: een filmpje maken van een fragment uit een Urbanus-strip. Aangezien we met een grote groep zijn, hebben we twee filmpjes gemaakt.

Er was wat werk aan de winkel: kleren verzamelen, rollen verdelen, tekstjes oefenen, locaties bespreken, attributen zoeken, ... En toen kwamen de opnames: muzische opvoeding met drama, beeld en klank....Uiteindelijk kwamen we tot deze twee resultaten:

Gepiep in de klas: klik HIER.

Heilige Urbanus: klik HIER.

 

Zeefdruk

Druk, druk, druk... waarmee ik verwijs naar ons huidige W.O.-thema: luchtdruk, waterdruk, verkeersdrukte, werkdruk, ...maar ook drukken met inkt, bijvoorbeeld ZEEFDRUK. De papa van Lena is hier in thuis, dus was dit wel het moment om hem eens uit te nodigen. 

We kregen een prachtige uitleg over de geschiedenis en de techniek van zeefdruk. Toen gingen we aan de slag en mocht iedereen dit eens uitproberen. Tof hoor! Welbedankt, Bart! 

De foto's kunt u vinden in de fotomap of KLIK HIER.

Zoektocht met klas 6

Een zoektocht met klas 6? Jaja, u hoort het goed. De leerlingen van klas 6 kregen een schrijfopdracht: een zoektocht mét opdrachten uitdenken en als 'schattenjacht' uitschrijven voor de leerlingen van klas 4. Een interessante en voor de vierdeklasseres vooral een LEUKE taak!

In groepjes zwermden de leerlingen rond... Begrijpend lezen bleek nu plots een stuk boeiender: ze maakten een toertje rond de speelplaats, stonden de huppelen, renden naar de kleuterspeelplaats, .....om na een kwartiertje te eindigen bij een envelop mét...snoepjes!

Missie geslaagd! 

Pagina 1 van 3