Vierde leerjaar

Foto's Vierde leerjaar

Blog Vierde leerjaar

Steps en strips....in Brussel

Dinsdag 21 mei 2019: onze uitstap naar Brussel én nog met de trein ook! Een mooie prijs als beloning voor onze Urbanusfilmpjes! 

Vooreerst brachten enkele vriendelijke ouders ons naar het station van Kortrijk. Daarop volgde een treinrit naar Brussel-Centraal. 

- In de voormiddag kregen we een rondleiding door curator/gids Kurt in het STRIPMUSEUM. Het accent lag natuurlijk op de tijdelijke tentoonstelling van de strips van 'Urbanus'. Maar ook de Smurfen bleken heel interessant. 

- 's Middags nam een andere gids, Kaat, ons mee voor een stripwandeling mee naar hartje Brussel. Maar eerst picknick in een parkje... dat smaakt! 

De elektrische steps vielen ons wel op. Deze kan men huren m.b.v. een app.. (Je neemt ze en laat ze staan waar je maar wilt.)

- We wandelden van de ene naar de andere striptekening op verschillende muren. Maar enkele Brusselse toppers lieten we niet links liggen: de Grote Markt, Manneken Pis én.... een wafel! 

Rond 15u. stapten we terug richting het station want een trein...die wacht niet! 

In Kortrijk stonden opnieuw enkele ouders stipt op ons te wachten. 

 

Om alle foto's te zien: klik HIER. 

Van harte dank aan onze chauffeurs die ons naar en van het station van Kortrijk brachten. 

   

Zonnebeke SPORTDAG

Donderdag 16 mei: met de fiets richting Zonnebeke om er een formidabele sportdag te beleven...

Voor de foto's: klik HIER of op de foto.

Zaklampen maken

Jaja, ook STEM-lessen komen aan bod in klas 4. Nadat we iets leerden over elektriciteit, geleiders en niet-geleiders, stroombron, lichtbron, stroomkring, .... konden we zelf een zaklamp in elkaar steken, mét schakelaar wel te verstaan.

Het werd een boeiende activiteit met veel denkwerk. Voor sommigen een uitdaging om hun zaklamp nét iets anders te maken.....

Kijk gerust eens naar foto's en filmpjes. Klik HIER of op de foto. 

Pagina 1 van 4