donderdag, 25 januari 2024 08:54

Junior Journalistenwedstrijd

 

Op zondag 21 januari 2024 had de uitreiking plaats van de Junior Journalistenwedstrijd, georganiseerd door het Davidsfonds. 

Het thema dit jaar was: ‘Oost west, thuis best.’

In de vijfde klas schreven de kinderen in duo’s of alleen een interview volgens het opgegeven thema.  Hun enthousiasme was meteen groot.  Na wat weken van ingehouden spanning, kregen meerdere kinderen plots het bericht kregen dat ze genomineerd waren met hun schrijfwerkje. Tijdens Toast Literair, waarin o.a. Mario Verhelle , Koen en Delfien Meerssseman hun boek kwamen voorstellen werden de prijzen uitgereikt.  Het kinderkoor zorgde hierbij voor de muzikale noot.  Het vijfde leerjaar van Beselare en het zesde leerjaar van Geluveld vielen in de prijzen.  Voor onze school werden Britt Veryser en Febe Ollevier gefeliciteerd met een derde plaats. Laurens Vandecasteele en Elian Acke veroverden verdiend een tweede plaats. Maar Lou Verhoest was de grote winnaar! Zij kreeg niet alleen de eerste prijs op lokaal niveau, maar stoot ook nog eens door naar de nationale prijsuitreiking die plaatsvindt op 21 april. De locatie wordt later bekendgemaakt. We duimen met z’n allen voor een mooi vervolg op haar schrijfavontuur. De interviews van de terechte winnaars zijn ondertussen te beluisteren op de Facebookpagina van het Davidsfonds. 

Alle aanwezige schrijvertjes kregen op de uitreiking ook nog een jeugdboek als geschenk voor hun inspanning.  De culturele voormiddag werd afgesloten met een toost op ons jonge schrijverstalent !